Kroonspolder wandeling

Op Vlieland bevindt zich een bijzonder natuurgebied, de Kroonspolders. Dit natuurgebied bevindt zich aan de Westkant van Vlieland en grenst aan de Waddenzee. De Kroonspolders bevinden zich vlak bij het Posthuys. Het gebied is ontstaan aan het begin van de vorige eeuw door de aanleg van een aantal stuifdijken.

Prijs

€ 17,50

Duur:

3 uren

Vanaf

2 personen

Reserveren

Wandeling door de Kroons Polders

Zuidwestelijk van het Posthuys ligt een bijzonder natuurgebied: De Kroons Polders.

Het gebied zelf is niet toegankelijk vanwege de hoge natuurwaarden en omdat het een toevluchtsoord is voor allerlei vogels. Met name tijdens hoogwater rusten vele vogelsoorten hier uit en in de zomermaanden broeden hier onder andere grote aantallen aalscholvers, eidereenden en sterns. Het gebied is met name erg soortenrijk vanwege het brakke water. Door vermenging van het zoete regenwater in de polder met de instroom van zout zeewater uit de waddenzee is er een zeldzaam milieu ontstaan dat voor hele specifieke soorten aantrekkelijk is.

Er is een wandeling rondom deze polders die als 1 van de mooiste wandelingen van Vlieland wordt beschouwd en deels is opgenomen in een lange afstands wandelroute die uiteindelijk alle Waddeneilanden aandoet. Deze wandeling is prima te doen maar voor een unieke beleving kunt u op pad gaan met onze gids Folkert die u naast prachtige uitzichten ook een stukje avontuur laat ondergaan. Het is niet vanzelfsprekend dat de wandeling geen natte voeten oplevert maar wel is zeker dat u naast de natuurbeleving ook een schat aan verhalen en kennis opdoet. Tijdens dergelijke wandelingen kan het zomaar gebeuren dat er gejut wordt, dat er een dier wordt ontmoet wat misschien hulp nodig heeft of dat u getuige bent van een zeldzame strandvondst. Onze gids heeft een brede kennis van de natuur in het algemeen maar weet ook veel over de geschiedenis van Vlieland en de Wadden.

De wandeling duurt gemiddeld 3 uur / 6 kilometer en voert u ook over een deel van de zuidkant van de Vliehors en besluit met een stuk noordzeestrand. Op diverse punten zijn er vogelobservatiepunten aangelegd door Staatsbosbeheer en ook deze zijn opgenomen in de wandeling. De wandeling start bij het Posthuys. Vanaf hier start de mooie wandeling door de Kroons polders.

Contact

Wil je graag reserveren, of zit je met een vraag?
Bel of mail ons en wij helpen je zo snel mogelijk. Dat beloven we.

06 51 69 31 85 of hallo@paal50.nl